4 Motive să-ți continui studiile peste hotare

   

       Tot mai des, in ultimii ani, tinerii din Republica Moldova aleg să iși continuie studiile peste hotarele țării. Nu îi oprește nici distanța, nici schimbarea modului obișnuit de viață, nici dorul de rude și prieteni. Studiile în străinătate este un pas important, deci nu-l lua în grabă. Dacă mai ai dubii să înveți sau nu în străinătate - citește 10 motive care te vor ajuta să iai o decizie corectă.

 

posibilitatea de a Călatori

Tinerii, după cum știți, nu stau pe loc. La sfârșitul săptămânii și de sărbători - nu numai că poți explora atracțiile din apropiere, dar și de a călători în întreaga țară. Studiind într-o altă țară, multe destinații turistice devin disponibile pentru tine, care la moment îți par că sunt scumpe și inaccesibile.

Prieteni noi 

Într-o țară nouă vei avea multe cunoștințe noi și, eventual, chiar și câțiva prieteni adevărați. Mediul studentului presupune multă comunicare, distracție și alte acțiuni comune. Încearcă doar să fii interlocutor interesant :) 

Prioritați în angajare

Absolvenții care au studiat în străinătate sunt mai apreciați acasă, au toate șansele de a obține un job bine plătit într-o companie internațională. Din perspectiva angajatorului, angajatul, care a studiat în străinătate, are mai multă motivație și independență internă, este deschis la noi cunoștințe, idei, schimbări, nu se teme de dificultăți, are un nivel ridicat de competență lingvistică  - toate acestea disting candidatul de ceilalți

Costul Studiilor

Dacă comparăm costul studiilor într-o universitate de prestigiu din Republica Moldova și universitățile din străinătate, vei fi surprins de faptul că prețul va fi același sau doar un pic mai mic decât în străinătate. Adaugă la acestea mită cadrelor didactice, contribuții voluntare-obligatorii la nevoile universității, procurarea materialelo de studii și de laborator de aici și se primește că studierea în străinătate este mai profitabilă din punct de vedere economic.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE NOASTRE