Fii mai aproape de Franța

Franta curiozitati

Franța este una dintre cele mai importante țări din lume, având în spate o istorie bogată și plină de lucruri interesante pe care majoritatea le cunoaștem. Însă de-a lungul timpului unele lucruri interesante au rămas mai puțin cunoscute de publicul larg. De aceea, vă prezentăm 10 curiozități despre Franța.

  1. Franța este cea mai vizitată țară din lume, anual peste 80 de milioane de turiști îi trecându-i pragul.
  2. Franceza este a doua limbă străină cel mai frecvent predată în lume, după limba engleză.
  3. În Franța există peste 250 de stațiuni de ski, fiind țară din Europa cu cele mai multe stațiuni de ski și a doua din lume după Statele Unite ale Americii.
  4. Știați că orașul francez Grasse este considerat a fi capitala mondială a parfumurilor?
  5. Știați că Turnul Eiffel inițial s-a dorit să aibă o durată de „viață” de doar 20 de ani, astfel că în 1909 trebuia să fie demolat?
  6. Există în Paris, o cafenea unde prețul produselor sale diferă în funcție de politețea clientului, astfel că dacă veți spune „Bună ziua” și „Vă rog” prețul cafei va fi mai ieftin.
  7. Cel mai vechi pod din Paris, poartă denumirea de „Pont Neuf”, ceea ce se traduce prin „podul nou”.
  8. Știați că pentru a primi denumirea de șampanie, această băutură trebuie să fie produsă doar în regiunea Champagne din Franța, iar celelate primesc denumire de vin spumant?
  9. Ştiaţi că în funcţie de temperatura aerului, Turnul Eiffel îşi poate schimba înălțimea cu câţiva centimetri, ca urmare a contracţiei și dilatării aliajului de metale?
  10. Franța are o suprafață de 547.000 kilometri pătrați, fiind cea mai mare țară ca mărime din Uniunea Europeană.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE NOASTRE