GARANTII DE SECURITATE

Întotdeauna există riscul de a nimeri în mâinile escrocilor sau de a deveni obiectul traficului de femei. În special, dacă căutarea familiei are loc prin internet și nu există agenții de supraveghere.

Pentru a da o garanție de finalizarea cu succes a programului AU PAIR, este neaparat de a fi cineva care va inspecta și supraveghea familia gazdă. Mai mult decât atât, acest cineva trebuie să fie o sigură și de încredere.

În acest scop organizația internațională «International Au Pair Association» a autorizat în fiecare țară agenții specializate AU PAIR, care mereu verifică și gestionează.

La rândul său agențiile Au Pair verifică familiile gazdă, verifică dacă acestea nu au probleme cu legea, probleme de psihicăsau boli infecțioase, de asemenea verificăsituația ei financiarăși posibilitatea de a oferi AU Pair-uluio cameră personală confortabilă.

Agenția informează familia gazdă în detalii despre condițiile programului. Le explică că esența programului esteschimbul cultural, și nu dobândirea forței de muncă ieftine, le explică, ce pot ruga Au Pair-ul să facă, și ce nu. Vă pregătește pentruconviețuire pe un termen lung, vi se explică diferența dintre culturi, vă preîntâmpină referitor la posibilele probleme sau, iar dacă apar astfel de problemă, ajută în soluționarea lor.

Alegându-vă agenția de gestionare, neapărat verificați, dacă aceasta este de încredere.

Însăși programul AU PAIR funcționează începând cu anul 1969, pe baza acordului internațional "AU PAIR placement" și a altor legi, luate la nivel de fiecare stat primitor.

Moldovaa ratificat această dispoziție în anul 2001, și din acel moment tineretul nostru a primit posibilitatea de asemenea să participe în acest schimb global.

Pe lângă agențiile de supraveghere, statutul de AU Pair trebuie să fieîntărit prin următoarele documente:

  1. contract de participare la program;
  2. acord cu familia gazdă;
  3. viza AU PAIR;
  4. înregistrare la autoritățile locale din țara gazdă.

 

 

În cazul absenței măcar a unuia din documente, nici agenția AU PAIR, nici țara gazdă nu vă va putea proteja, în cazul necesității de vă acorda ajutorul necesar.

Înțelepciunea populară spune: «Siguranțaeste garanția succesului! Iar cașcavalul gratuit este doar în capcană….»

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE NOASTRE