Daniela M., 19 ani, Au Pair Germania, Dusseldorf

Daniela M., 19 ani, Au Pair Germania, Dusseldorf

 1. Melnicenco Daniela aupair Germania Guten Tag ,

  Da deja a trecut jumătate de an de cind sunt Au-pair în Germania. Wow! Nici nu-mi vine să cred, totuși e adevărat ca timpul petrecut frumos și plăcut nici nu simți cum trece. Familia gazdă în care ma aflu este foarte prietenoasa si deschisa sa ma ajute oricând am nevoie. Ne împăcăm foarte bine atit cu părinții cit și cu băiatul. Ieșim des în oraș și luam masa acolo. 
  Orașul în care locuiesc- Düsseldorf este un oraș foarte frumos și sunt multe evenimente în weekend la care merg. La fel cu prietena mea Cristina vizitam și alte orașe din împrejurimi ca de exemplu săptămâna mai trecuta am vizitat Münster-ul, un oraș foarte frumos. 
  Vacanta am avut chiar de Paști, și am fost acasă în Moldova. 
  Am finisat nivelul de Germana A2 și acum trebuie sa incep B1 .
  Experienta de a fi Au-pair ma ajuta foarte mult sa ma încadrez în cultura Germana ceea ce la rândul sau ma ajuta sa îmi doresc sa rămân aici și după sfârșitul programului pentru a aplica la universitate. 
  Vreau sa mulțumesc echipei Rejans-Prim pentru aceasta posibilitate de a face schimb de cultură în Germania dar și în special pentru ajutor și susținere.
  Vielen Dank und bis später mit andere Geschichte. 
  Tschüß 
  LG Daniela.
  __________________________________________
   
   
  Salutare dragă echipă Rejans-Prim,
   
   
   
   
  Pentru început vreau sa va mulțumesc pentru oportunitatea de a trăi o experiență de neuitat în Germania. 
  Acest an petrecut aici a fost o perioadă foarte specială pentru mine. Am acumulat multe experiențe noi si amintiri frumoase,am făcut cunoștință cu persoane noi care mi-au devenit si prieteni si nu in ultimul rînd am avut ocazia să trăiesc într-o familie germană foarte minunată. Ei mi-au fost mereu alături si oricînd am avut nevoie de ajutor au fost gata să mă ajute . 
  Pe parcursul acestui an m-am schimbat si eu foarte mult , am devenit mai independentă, mai deschisă in a cunoaște noi persoane si sigur am învățat o limba străină nouă care vreau sa spun , nu este deloc ușoară dar cu multă muncă și stăruință am reușit. Acum un an nici nu imi imaginam ca o sa pot vorbi germană, dar uite ca acum imi reușește foarte bine si ma simt mîndră de mine.
   
  Dacă aș întoarce timpul înapoi sigur ca as lua aceeași decizie poate încă mai devreme. 
   
  Si celor care încă se mai gîndesc daca merita sa faca parte din acest program pot sa le zic cu incredere ca da ! Merita! Daca nu iti este frica de încercări si daca vrei sa devii o persoană puternică și increzuta in sine atunci acest program este una dintre cai spre această țintă!
   
  Timp de 8 luni petrecute în această familie (Zambonini) am legat relații strînse de prietenie și din acest motiv programul pentru mine mai continuă încă pentru 3 luni . Însă deja nu ca Au-pair ci voi avea un Mini Job .
   
  După care ma întorc în Moldova pe o scurtă perioadă si apoi înapoi în Germania pentru a aplica la Universitate. 
   
   
   Cu mult respect Daniela 
   

ПОДПИШИТЕСЬ НА НАШИ НОВОСТИ