Irina B., 21 ani, AU PAIT GERMANIA, Köln

Irina B., 21 ani, AU PAIT GERMANIA, Köln

 1. Irina Botnaru germaniaBună ziua Rejans Prim!

  Sunt 3 zile de cînd mă aflu în familie. Vreau să vă spun că am ajuns cu bine. Familia gazdă m-a întîlnit călduros cu flori și ciocolate, apoi la cină ne-am cunoscut mai bine. Gustav și Amalia sunt foarte comunicabili, le plac animalele și au foarte multe jucării de pluș. Johannes și Martha, gemenii, vor sărbători duminica aceasta ziua lor de naștere, iar mama gazdă și eu vom pregăti un tort pentru aniversarea lor. Voi face cunoștință și cu apropiații familiei.

  Ieri ne-am plimbat cu gemenii și cu tatăl gazdă cu bicicletele prin oraș, am văzut foarte multe locuri frumoase, iar cel mai mult m-a impresionat Domul din Köln (Catedrala Sfîntul Petru). În această regiune sunt multe spații verzi unde putem să ieșim cu copii la plimbare.

  Mă găndeam că cu 4 copii îmi va fi dificil, dar pînă ce nu-mi este deloc greu, mă descurg destul de bine. Nu am multe de făcut, doar să aranjez pătucurile copiilor, să pun jucăriile pe la locurile lor, să ajut să așez masa înainte de mîncare. Mai apoi va trebui să duc și să aduc copii de la grădiniță.

  Familia este foarte flexibilă și înțelegătoare, dacă ceva nu mi-e clar – îmi explică în engleză și totul e bine. Aștept cu nerăbdare luna septembrie să mă duc la cursuri, deoarece în prima zi, oricum, au fost momente cînd nu ne prea înțelegem cu familia, dar următoarele 2 zile am început să percep germana la auz cu mult mai bine. Sper că peste o lună voi vorbi cu mult mai ușor.

  Deja am făcut cunoștință cu o fetiță din Moldova. În curînd vom ieși și ea îmi va arăta orașul.

  Mulțumesc mult agenției Rejans Prim!

  Liebe Gruße,

  Irina

                              UPDATE                            

   

  Botnaru Irina GermaniaCer scuze că nu am scris această scrisoare mai devreme, dar aici practic n-am timp liber pentru că sunt într-o familie activă, 
  care nu-și petrece timpul acasă)))

  Aceată lună pentru mine a fost plină de descoperiri și de momente pozitive. Familia mă ajută în toate, cel mai tare îmi place faptul că atunci cînd vorbesc greșit (lucru care acum la început se întîmplă deseori :D) ei mă corecteză. Cu copiii ne înțelegem destul de bine, ei sunt disciplinați și în mare parte ''de sine stătători". Orașul deja îl cunosc în linii generale, cînd am timp liber nu ratez ocazia să ies la plimbare cu vreo prietenă.      

   Vă mulțumesc că mi-ați oferit așa o șansă - să călătoresc, să mă întrețin singură, să învăț și multe altele.
   

  Cu mult respect,

   Irina


   

ПОДПИШИТЕСЬ НА НАШИ НОВОСТИ