Irina G., 19 ani, Germania, Dusseldorf

Irina G., 19 ani, Germania, Dusseldorf

 1. irinag aupair germania moldovaSalutare din Dusseldorf!

  Va multumesc in primul rind pentru aceasta oportunitate, si pentru faptul ca va interesati mereu care este situatia fetelor si baietilot plecati peste hotare prin intermediul programului AuPair.

  Dusseldorf este un oras foarte frumos; mare, curat si in mare parte nou - un adevarat oras european.

  Am o familie foarte buna, chiar sunt multumita. Un mare plus este faptul ca mama gazda este de origine poloneza, deci cu ea in special ma inteleg foarte bine. Suntem ca doua prietene, si tare sper si vreau ca asa sa fie si mai departe. Tatal gazda este un muzician inascut  Cinta la pian, acordeon si violoncel. Fata cea mare la fel cinta la pian si violoncel, iar baietelul pina cind doar la Pian. In casa mereu avem muzica clasiva in fundal 

  In familia mea de asemenea se vorbesc o gramada de limbi, precum germana (desigur), ceha, poloneza si engleza. In gluma tatal gazda spune ca suntem Multikulti. 

  Eu in general petrec mai mult timp cu cea mai mica dintre toti - Theresa, care trebuie sa implineasca in curind sapte luni. Cu ea nu am probleme, s-a deprins repede cu mine si eu cu adevarat primesc placere sa stau cu ea, pentru ca cum nu ai da, orice copilas la asa virsta e dragut ca iti vine sa-l maninci. Pe fata cea mai mare eu o invat engleza, iar ea pe mine ma invata germana 

  De craciun am fost ca familia la biserica, apoi am cinat cu familia tatalui gazda; o familie destul de mare, oameni inteligenti si cum am aflat mai tarziu - aristocrati. Deci cina a fost in casa lui Oma/bunica , si toti au trebuit sa se imbrace la patru ace. Mai in scurt stiti ca atunci cind mergi la un restaurant fitos, si in fata ta stau 10 rinduri de linguri, furculite si cutite  Dar totul a mers cu mult mai bine decit mi-am imaginat eu. Agnieszka, mama mea gazda, m-a prevenit ca ei nu sunt genul de oameni care sa puna multe intrebari doar pentru a crea impresia ca sunt interesti, insa dupa ce au aflat ca am fost exchange student in state, am prins repede capat de discutie. Am cintat, am impartit cadouri, am mincat si apoi toti au mers pe la casele lor.

  La cursuri m-am inscris si trebuie sa incep de pe 9 ianuarie. Limba o inteleg partial, insa de vorbit inca nu prea pot ))) 

  Stiu deja cum sa ma deplasez prin oras, iata azi chiar planuiam sa merg singura in centru.

  De calatorit am inteles ca o sa mergem mai incolo, poate prin februarie sau martie, pe insula germana Amrum.

  In general la mine totul este bine. O sa va mai scriu si cind voi avea posibilitate va voi transmite si niste poze.

  Va multumesc inca odata pentru tot!

  Irina

ПОДПИШИТЕСЬ НА НАШИ НОВОСТИ